Krokusski Kronplatz

Onze Krokusreis laat zowel kinderen als volwassenen aan hun trekken komen. Het hele gezin kan van een aangename vakantie genieten. In de voormiddag (9u30 - 12u30) worden gratis Nederlandstalige skilessen georganiseerd. Terwijl de kids zich met hun leeftijdsgenoten uitleven, krijgen de ouders de kans om zelf ook van de winterpret te genieten.

Wegens het succes van de voorbije 25 jaren en de gunstige voorwaarden kiezen we opnieuw voor de Kronplatz. Dit skioord in het noorden van de Italiaanse Dolomieten (Zuid-Tirol) is dankzij ondermeer een uitstekende infrastructuur bij vele Vlamingen bekend. Een 35-tal kindvriendelijke liften, 100 km steeds perfect geprepareerde pistes en talrijke sneeuwkanonnen maken van de Kronplatz een zeer geliefde en sneeuwzekere bestemming. Maar dit gebied doen we normaal slechts de eerste en de laatste dag aan.

Als de weersomstandigheden het toelaten rijden we een zestal dagen naar andere en fascinerende skigebieden zoals Cortina d'Ampezzo, Sexten en het Sellagebied (met ondermeer de unieke afdaling van de Falzaregopas, Corvara, Wolkenstein, Arabba, …). Een of twee begeleide dagskitouren (keuze uit Sellaronde, Marmoladegletsjer, WO I - tour) staan eveneens op het programma.

Meer informatie over het skigebied vindt u op www.dolomitisuperski.com.

 

Wanneer?

Vertrek: Vrijdag 9 februari 2018

- Kortrijk: 14u30

- Gent: 15u15

- Antwerpen: 16u

Terugkomst: Zondagochtend 18 februari 2018

Dus: 8 VOLLEDIGE SKIDAGEN!

 

Vervoer

We reizen met een slaapbus (100% horizontale ligplaatsen!) : video, bar, toilet en relaxzetels. 

 

Hotel (www.pustertalerhof.com)

Hans en Christa zullen ons met de gebruikelijke warmte en gastvrijheid ontvangen in hun hotel Pustertalerhof in Kiens. Dit dorpje ligt juist voor Sankt Lorenzen en op tien minuutjes rijden van de pistes en liften van de Kronplatz (Reischach).

De halfpension formule omvat een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds verwennen Hans en Christa ons met een vier gangenmenu ( + saladebuffet en keuzemenu). De kamers zijn ruim en modern ingericht en voorzien van bad/douche, haardroger, toilet, TV en kluis. Ook kan u het zwembad, sauna en ijspiste (voor het Eisstockschieβen of schaatsen) gebruiken.

Tegen een kleine vergoeding kan u ook gebruik maken van het solarium en hot whirlpool.

 

Skilessen

Om de vakantie zowel voor kinderen als volwassenen zo aangenaam mogelijk te maken, organiseren we Nederlandstalige skilessen . Deze zijn gratis! De groepjes bestaan uit maximum 10 kinderen (allemaal kinderen uit onze groep), maar meestal een stuk kleiner. Ook volwassenen kunnen gratis les volgen. Bij voldoende interesse is er ook een snowboardmonitor.

Rond 8u30 vetrekken we met onze bus van het hotel naar de pistes. Om 9u30 beginnen de skilessen. De ouders kunnen dan vrij skiën. De skilessen eindigen om 12u30. In de namiddag blijven de kinderen bij hun ouders. En rond 17u vertrekt onze bus terug naar het hotel.

Op de dagen dat we het Sellagebied aandoen, vetrekken we vroeger en komen we later terug. Om de ouders de kans te geven een van de grote skirondes mee te doen, krijgen de kinderen dan de hele dag skiles.

Om de pret van kinderen en ouders nog te vergroten, raden we de beginnende skiërs aan thuis al een aantal lessen te nemen op een kunstpiste (o.a. in Antwerpen, Anderlecht, Genk, Gent, Komen, ...) zodat het skiën niet totaal vreemd overkomt.

 

Avondactiviteiten

Na het skiën hebben we een oppas voor de kinderen tijdens het zwemuurtje. Let wel, behalve de skilessen en het zwemuurtje is er geen kinderopvang en zijn de ouders zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Voorts zijn er een aantal avondactiviteiten inbegrepen: bowling, Eisstockschie en (soort curling), quiz, dansavond...

 

Prijs:

Volwassenen (vanaf 12 jaar): 745 €

Kinderen (6 - 11 jaar): 610 €

Kinderen (2 - 5 jaar): 520 €

Kinderen (< 2 jaar): 270 €

Supplement 1-persoonskamer: 90 € (te betalen met voorschot)

 

Inbegrepen:

- transfer met slaapbus naar Kiens en terug

- drinkgeld chauffeur(s)

- vervoer met de bus van het hotel naar de skipistes

- verblijf van 7 dagen half pension, incl. welkomstdrink en afscheidsdiner

- extra ontbijt bij aankomst

- uitstappen naar het Sellagebied en de andere gebieden

- bowling en andere avondactiviteiten

- Eisstockschiessen (curling): als het weer het toelaat

- skiles (4 voormiddagen + 2 volledige dagen)

- toezicht bij het zwemuurtje

 

Niet inbegrepen:

- avondmaal bij vertrek uit Italië

- middagmalen

- drank

- skipas

- huur skimateriaal, verzekering

Onze troeven

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Recente luxe-autocars
  • Capaciteit van 8 tot 62 plaatsen
  • Ervaren en plichtbewuste chauffeurs
  • Eigen organisatie